Att leva ett liv, inte vinna ett krig - del I

På uppmaning av min psykolog, Sofia, har jag börjat läsa Anna Kåvers bok från 2005 om acceptans. Det är en utmaning i sig för mig att läsa en bok, jag har inte läst många böcker de senaste åren på grund av mina koncentrationsproblem. Men idag har jag lyckats läsa två kapitel och tror att jag har hittat en anledning till varför jag är där jag är just nu; jag har helt enkelt tappat siktet. Jag behöver hjälp att ställa in kikaren igen. 

Ett annat resonemang jag har fastnat för är

/.../ kan en accepterande inställning bryta inre låsningar och blockeringar och göra oss mer öppna, flexibla och mycket mer aktiva i att hitta lösningar ur problem. Eller att förändra något som vi vill förändra.
Att se klart på läget och hantera en situation genom att skrida till handling trots att känslan inuti kanske instruerar dig att undvika eller ge upp, brukar jag kalla för att “acceptera genom handling”.

Jag tror att det är detta att skrida till handling som Sofia försöker pusha mig till att göra. Hon försöker verkligen få mig att bestämma mig för vad jag ska göra när jag är frisk igen, efter sjukskrivning och rehab. För även hon inser att jag inte kan fortsätta som jag gör nu.