Om Geek Evolution

I lördags var jag på året Geek Girl Meetup-event i Stockholm, Geek Evolution. Det var tredje gången jag bevistade detta event, och i år tyckte jag att det var mer inspirerande än tidigare år. Det kan ju bero på att jag är i en annan situation än vad jag varit i tidigare gånger, och därmed tog till mig saker på ett annat sätt. 

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vilket talk som var mest inspirerande och peppande, det är liksom hela stämningen som gör mig glad och hoppfull. Det finns inga "det går inte", "det har vi testat och det funkade inte då heller" eller "det var bättre som det var innan" och "så gör vi inte här", som det gör på en arbetsplats. Det känns som om en kan göra det omöjliga och inga idéer är fel. Samma känsla har jag egentligen bara känt två gånger annars; en gång när jag gick en kurs i processledning på Fridhems folkhögskola och nu senast när jag gick utbildningen på The Professional Freedom Academy. Jag vill kunna känna den känslan, om inte hela tiden, så mycket oftare!

För första gången i mitt liv så hade jag uppdrag som moderator...! Det känns som om jag har gjort allt utom att moderera; föreläsa, facilitera, produktäga, coacha och chefa, så jag tyckte det var dags. Och det var så himla kul! Jag var ganska nervös innan, men det gick bra. Bland annat fick jag äran att moderera Tuva Palm, CPO och CTO på Nordnet - en sån jäkla kick ass-kvinna. Ännu en förebild, jag samlar ju på såna. Förra året var det Anna Felländer som imponerade jättemycket på mig. Undrar vem det blir nästa år. Eller kanske jag ska hålla ett talk och bli en inspiration för någon annan?

Hööög igenkänningsfaktor när Emma Hällström pratade om sin väg Från utbränd till entreprenör. Ett tag började jag nästan tjuta. Ännu en kick ass-kvinna!