Om saker som skrämmer mig

Jag har inte reagerat över detta tidigare, men igår när vi ankom till Heathrow från Arlanda blev vi indelade i två olika köer för att få komma in i London/UK. En kö för européer/EU-medborgare och en för resten av världen. Jag tror inte att jag hade reagerat igår heller om inte flygplatspersonal på plats högt och tydligt hela tiden informerade oss om "Europeans and EU-citizens to the left, non European citizens to the left".

Beroende av det politiska läget i världen blev jag otroligt störd över detta och började fundera på andra situationer i världshistorien där en grupp människor blev beordrade att gå till vänster, alla andra till höger. Nej, gårdagen går givetsvis inte på långa vägar att jämföra med koncentrationslägren under andra världskriget men jag kan inte låta bli att tänka "är det så här det ska vara nu?!".

En stor del av den servicepersonal vi har råkat på idag, på restauranger, caféer, stora butiker och i lokaltrafiken, är av annat ursprung än brittiskt. Många unga människor kommer från andra EU-länder och gamla brittiska kolonier. Vad händer med dem när Storbritannien lämnar EU? Vad händer med Storbritannien? Varför ska vi stänga våra gränser för varandra? Varför ses vissa människor som mindre värda än andra? Är det så här det ska vara nu?! Det skrämmer verkligen skiten ur mig.